Video’s

Waarom kun jij je gele markeerstift beter weggooien als je écht iets wil leren? 
13.000 uur in het onderwijs … en wanneer leer je eigenlijk HOE je moet leren? Zelden of misschien nooit? Een prachtige inleiding van een college van de Universiteit van Nederland met de titel ‘Waarom kun jij je gele markeerstift beter weggooien als je écht iets wil leren
‘.

 Wegwijs in onderwijsinnovaties
Als er sprake is van onderwijsinnovatie dan wordt er vaak naar een projectmatige aanpak gegrepen. Deze aanpak is niet altijd de meest effectieve. Het proces bij Hogeschool Utrecht wordt mooi in kaart gebracht in dit filmpje. Zeker de moeite waard om even te bekijken!

Neeknikken en meestribbelen
Top-down onderwijsinnovaties leiden wel tot veranderingen in beleid en organisatie, maar slechts zelden tot veranderingen in de onderwijspraktijk. Remco Coppoolse onderzocht hoe je onderwijsinnovaties in moet richten, zodat de innovatie-impuls niet leidt tot stagnatie en wel tot veranderingen in de onderwijspraktijk.

 The power of not yet
Carol Dweck doet onderzoek naar de “groei-instelling” — het idee dat we de hersencapaciteit om te leren en problemen op te lossen kunnen verbeteren. In deze talk beschrijft ze twee manieren om een vraagstuk te benaderen dat voor jou eigenlijk iets te moeilijk is om op te lossen. Ben je niet slim genoeg om het op te lossen… of heb je het gewoon nog niet weten op te lossen? Een prachtige introductie tot dit invloedrijke vakgebied.